fredagsvar

Fråga: kommer du bo hos två olika värdfamiljer eller bara en? Vad innefattar kostnaden för året dvs cirka 80K som du betalar till organisationen? Hur långt innan man far bör man anmäla sig? Organisationen antar väl inte alla anmälningar eller? - Anonym
 
Svar: Jag kommer bo hos en värdfamilj i Winfield, WV. I min programavgift ingår flygbiljetter tur och retur, Soft-Landing Camp i New York, Year End Camp i Washington D.C, husrum hos en familj och såklart ett läsår på high school. 
 
Jag anmälde mig för en intervju april 2013. Tyckte det var bra att jag var så pass "tidig", då man verkligen kunde tänka igenom sitt beslut senare. Jag hade iallafall även gaanska gott om tid med mina ansökningshandlingar, då jag var en av de första som fick de. Fick de i oktober/november och var klar ganska så mycket senare. Men eftersom att jag fick papperna så tidigt, så gjorde det ju inget. Jag tror de antar de flesta, dock kräver de att du ska ha minst E i alla ämnen (kanskte tom högre) och att du verkligen visar att du vill detta! 
 
Fråga: Hur gör man om man går på natur på gymnasiet i sverige? Går man natur i usa också eller får man välja ämnen? Vad är det som ingår i summan man betalar till explorius? Försäkring? Fickpengar? Resa tur och retur? - Anonym
 
Svar: I USA har de inte program/linjer som vi. Där läser man som sagt olika ämnen, som du skrev. Så vill man tex inte glömma matten, så kan man ju välja till det här. Så det går ju att typ gå natur här med, men inget jag ska göra iallafall. Kolla svaret ovan om vad som gäller med programavgiften. 
 
Fråga: känner du någon annan som ska åka? Typ från luleå? :) - Anonym
 
Svar: Ja nu känner jag såklart ganska många som ska åka hehe. Men det finns två som jag vet från Luleå. En 97:a och en 96:a! 

Namn:


E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?

Trackback