fråga #5

 
 Fråga: Hej! Jag skickade in min intresseanmälan igår och jag skulle jättegärna vilja veta vad du gjorde på din intervju, vad du fick prata om och göra osv, är redan sjukt nervös hahah! vill verkligen åka och vill vara så förberedd jag bara kan! Tack!! - Anna 
 
Svar: Hej. Alltså måste bara börja med att säga en sak, var inte nervös! Haha ska egentligen inte säga så mycket för var själv jättenervös. Eftersom att jag bor ganska högt upp i Sverige så har man ju inte intervjun på deras kontor/fik i närheten. Utan det kom en representant hem till mig. Vi fikade och hon berättade om hur det är att vara utbytesstudent. Om nackdelar men såklart mestadels om fördelar. Sedan kom då "intervjudelen". Vet inte hur det är med andra organisationer, men de som har explorius får alla frågorna som kommer upp, hemskickade till sig innan intervjun. Då kan man ju förbereda sig bra. Man pratade mestadels om vad man kan tillföra till värdfamiljen, varför man vill åka och om man kan hantera hemlängtan osv. Det är mest såna där frågor som man nästan förväntar sig ska komma. Sedan kan det även hända att de frågar dig någon av frågorna på engelska. Men oftast tar de samma fråga som du redan svarat på på svenska. Så det är inga som helst problem. I slutet av intervjuen så fick man själv respektive föräldrar ställa frågor om man hade några. Sen var intervjun slut. Visa bara att du är positiv och verkligen vill åka, så ska det inte vara några problem! :) 
Postat av: Anna

Jag har också explorius, tänkte vad det var för något på engelska du fick göra, vill vara så förberedd som möjligt haha tack iallafall för svaren och din blogg är verkligen bra!!

Svar: Åh tack snälla du! Jag fick inte svara på en enda fråga på engelska faktiskt. Så kan inte säga så mycket om det haha. Men de som har gjort det har endast fått någon/några av frågorna som redan står på det där frågepappret, som du kommer få hem via mailen några dagar innan intervjun!
Towa Björnfot

2014-01-07 @ 11:10:18

Namn:


E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?

Trackback