Visum

 Känner att detta inlägg ändå är ganska viktigt för blivande utbytesstudenter, så kommer göra ett litet kort inlägg nu! För att börja med sitt visum, det folk kallar det jobbigaste, behöver man få sitt visumunderlag DS-2019 hemskickat. Där står det lite information som du kommer behöva för att kunna besvara vissa frågor. Jag fick det förra veckan så var inte bland de första om man säger så! Vi på ICES fick lite senare. Dock var jag väldigt snabb med att göra klart allt, så det gick smidigt ändå. 

Du kommer behöva fylla i MASSOR av information om dig själv och annat smått och gott. Du kommer stöta på väldigt konstiga frågor tex om du har mördat någon eller kanske om du planerar att terrorisera landet. Vissa frågor undrar man bara varför, men de är väl tvugna att fråga sånt så! Man måste också ladda upp en bild på sig själva på sidan. Jag hade sedan innan gått till en fotograf och fixat det. Dock så funkade inte den bilden?!? Så fick fota en på mig själv och den blev direkt godkänd.

När du väl är klar med alla de där frågorna är det dax att betala SEVIS-avgiften som ligger på $180. När man betalat den avgiften får man som ett kvitto som är viktig att skriva ut. Den ska nämligen med till ambassaden! Du måste även betala en avgift för att kunna boka tid till ambassaden också. Den låg på $160 om jag inte minns fel. När du då betalat denna avgift får du en kod som ger dig tillåtelse att boka en tid. Jag bokade då den 2 juli och kan inte berätta så mycket mer om det, då jag inte varit där än... Men fortsättning följer på det :-) 
 
Saker man ska ta med till ambassaden:
- Pass som är giltigt
- Ett personbevis från skatteverket som heter 120-personbevis med alla relationer
- En bild 5x5 cm på sig själv. Vet inte om man MÅSTE ta samma som man publicerade på sidan, men det ska jag!
- DS-2019
- Sevis-kvittot även kallad I-901
- Confirmation page DS-160 (som visar att man gjort själva ansökan)
- Ett brev från ens föräldrar som säger att de kommer stå för kostnaderna i USA
 
 
Postat av: Carolina

Och Ds-160 confirmation page :)

Svar: Oj, ja glömde skriva det!! :)
Towa Björnfot

2014-06-30 @ 18:35:36

Namn:


E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?

Trackback